Ildsjælene i Dansk Behandlerforbund

Er du vores nye Ildsjæl?

Bag enhver succesfuld brancheforening findes nogle ildsjæle, som brænder for en fælles sag. Disse ildsjæle findes der flere af i Dansk Behandlerforbund, og de er grunden til vores eksistens og succes. Fælles for disse Ildsjæle er, at de leverer et stykke værdifuldt frivilligt arbejde, til gavn for vores medlemmer og vores brancheforening.

Et stort frivilligt administrativt og monotomt arbejde dræber ofte ildsjælenes vigtige engagement, hvorfor brancheforeninger ofte opleves hurtigt at miste disse essentielle personer. I Dansk Behandlerforbund er vi bundet op på den nyeste administrative teknologi, som gør at vores ildsjæle kan koncentrere sig om at skabe succes for vores medlemmer, og dermed også for sig selv.

Dansk Behandlerforbund værdsætter sine ildsjæle og arbejder intensivt på at skabe optimale forhold for ildsjælenes fortsatte engagement og ildhu.

Brænder du også for en fælles sag, som du ønsker at synliggøre og arbejde for, så lad os støtte op om dig og din sag. Kom og vær med i vores værdifulde team af ildsjæle.

Hvorfor skal jeg vælge at blive Ildsjæl?

Du skal vælge at blive Ildsjæl i Dansk Behandlerforbund hvis du, ligesom os, brænder for professionel networking, hvor du virkelig kan udvikle dig selv og din karriere.

Hvis du har en sag, du mener, kan have interesse for vores brancheforening, og medlemmer, eller hvis du bare gerne vil levere et stykke frivilligt foreningsarbejde og blive en del af vores foreningsteam, så skriv til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og bliv en del af den "hårde kerne", hvor du helt sikkert vil få maksimal udbytte af din forening.

Hvis du bliver Ildsjæl i Dansk Behandlerforbund, får du, udover et fantastisk netværk, også et gratis medlemskab med erhvervsforsikring, ligeledes får du dine transportudgifter og forplejning betalt til vores årlige generalforsamling m.m. 

Hvordan sådan rent praktisk?

Når du er blevet godkendt som Ildsjæl, så skal du registrerer dig og oprette et medlemskab med forsikring og betale. Dette er kun gældende hvis du ikke allerede er medlem. Har du brug for hjælp til din registrering, er du velkommen til at ringe til os mandag-torsdag 9-16.

Når du har betalt, modtager du en faktura på mail, og denne mail videresender du til vores kassér på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvor du skriver, at du er vores Ildsjæl, og derfor skal have refunderet din betaling.

Hvis du allerede er medlem, så får du dit kontingent retur ved din næste betaling.

Når alt med betalingen er klaret, skal du ringe eller skrive til os, for at aftale en telefontid, hvor du kan afsætte ca. 30 minutter til en god trin for trin instruktion via telefon i vores hjemmeside og vidensforum, så du får en tryg oplevelse af at benytte disse.

Hvad forventes?

En ildsjæl arbejder med sin mærkesag, og deler sin viden og erfaring med bestyrelsen, samt medlemmerne med det der menes kan være aktuelt og relevant, eller kan få tildelt et stykke frivilligt arbejde hvor Ildsjælen kan være behjælpelig i foreningen. Endvidere er det Ildsjælen som selv leder og fordeler sit arbejde, og selv evt. rekrutterer sin frivillige støtte-/ hjælpegruppe.

Bestyrelsen og ildsjælene holder møder via Skype den første onsdag i hver måned kl. 8.15-9.00 med undtagelse af skolernes ferier. Ligeledes mødes vi fysisk til foreningens årlige generalforsamling, hvor vi holder møde, spiser og hygger os sammen. Du er ikke forpligtet til at deltage på vores møder hver gang, men vi vil selvfølgelig gerne, at du deltager så meget som muligt, og minimum 4 gange årligt.

Hvem er Ildsjæle?

Nedenstående finder du vores værdifulde ildsjæle, og i vores Vidensforum kan du møde og tale med vores ildsjæle.

Her er en bid af det vores ildsjæle så intensivt brænder for:

Mads Abel 

" Jeg er uddannet akupunktør, manuel behandle og smerteterapeut. Jeg har min egen klinik nemlig: klinik for Krop og Smerte i Tjæreborg. Jeg går meget op i at fagligheden er i top, og en af mine mærkesager er screening af klienternes problemer og hvordan man blive bedre til dette. Desuden ligger det mig meget på sinde både at deltage aktivt i netværk men samtidig være med til at få netværk som akupunkturnetværk til at blive benyttet mere. Det er her vi kan spare med hinanden og det synes jeg er meget vigtig..."

Louise Feldtmose 

"Som Autoriseret Fysioterapeut og Medicinsk Akupunktør har jeg igennem en årrække haft en stor interesse og nysgerrighed for den faglige udvikling indenfor akupunkturfaget i Danmark.

Det er med skamme, at jeg har kunne konstatere at faget i flere aspekter, ikke har fulgt med tiden, og at flere og flere behandlere bryster sig med ikke dokumenterede behandlingsmuligheder og manglende ydmyghed overfor fagets muligheder og evner. I de mest grelle tilfælde har min oplevelse været så ekstreme at det har været på kant med kvarksalveriloven.

Hos Dansk Behandlerforbund prioriteres faglighed og effekt­dokumentation højest, hvorfor jeg er blevet Ildsjæl for at sikre at vi får udbredt og effektueret dette fantastiske budskab inden for akupunkturfaget.

Mit primære mål med at være Ildsjæl hos Dansk Behandlerforbund er at evidensbasseret praksis inden for akupunkturen bliver mere udbredt blandt vores medlemmer, samt at det er den faglige baggrund der sætter standard og dagsorden og IKKE et bureaukrati som bygger på underhåndsaftaler imellem brancheforeninger og skoler.

Jeg vil deltage aktivt i div. Debatter og faglige sparringer, og vil arbejde aktivt for at vi akupunktører i Dansk Behandlerforbund får et stærkt netværk med sunde faglige diskussioner, udviklingsmuligheder og erfaringsudvekslinger."

Maj Mosegaard

”I Dansk Behandlerforbund banker mit hjerte selvsagt for private uddannelsesinstitutioner. Jeg mener, at der hersker en helt urimelig og unfair konkurrence mellem den private og offentlige uddannelsessektor, og dette går både ud over den danske skatteyder, samt ud over kvaliteten generelt. Konkurrence er sundt, også på uddannelsesområdet. 

Jeg vil arbejde for, at danske privatuddannelser får en fair og gratis mulighed for at opnå en eller anden form for akkreditering under undervisningsministeriet, så private uddannelsesinstitutioner har samme mulighed for at skabe forbrugeren tryghed omkring en uddannelsesstandard, som på en tilsvarende offentlig uddannelse fx mellem en kosmetolog- og kosmetikeruddannelse, fodpleje- og fodterapeutuddannelse m.m.

Et fair og ordentligt akkrediteringssystem for privatuddannelser under Undervisningsministeriet vil sikre en minimumsstandard, åbne op for en sund konkurrence mellem det offentlige og private uddannelsesområde, samt vil sikre forbrugeren af privatuddannelser en uvildig og ordentlig klagemulighed. Det er ofte set, at forbrugere af privatuddannelser, er ladt helt alene med store økonomiske følger, hvis privatuddannelsen ikke har kunne leve op til det forbrugeren var stillet i udsigt, og dette finder jeg helt urimeligt, samt skadeligt for hele den danske uddannelsessektorens renomé.

Ligeledes vil jeg arbejde for, at de private uddannelsesinstitutioner samarbejder, så vi kan flytte noget politisk, og jeg finder Dansk Behandlerforbund, som den bedste platform til dette samarbejde.

Hvis det skal lykkes for mig, at forbedre den ulighed som hersker, sikre forbrugeren m.m., har jeg brug for at vi står sammen som en stærk enhed, og jeg har brug for, at vi hjælper hinanden med at få indflydelse på vores fremtid.

Du kan forvente af mig, at jeg vil bidrage ærligt, fordomsfrit og positivt til et godt og udbytterigt samarbejde. Jeg vil dele ud af min erfaring og viden, og hjælpe det bedste jeg kan, men jeg vil også forvente at du selv bidrager.

I Dansk Behandlerforbunds netværk af helt forskellige skoler er vi alle positive og blander os ikke i hinandens måde at gøre tingene på. Vores forskellighed har beriget os alle og vores nære samarbejde har tilført os alle flere studerende. Jeg glæder mig til også at byde dig og din uddannelsesinstitution velkommen til Dansk Behandlerforbunds ressourcestærke netværk af privatskoler, som kun ønsker succes for hinanden og branchen.”

Dorthe Steen Weidenbein

”Under min uddannelse som fodplejer søgte jeg om optagelse i en brancheforening for fodplejere og den modtagelse jeg fik, skal jeg sent glemme. Den var nemlig ikke særlig rar, idet jeg kom fra en net-baseret skole, og det var der ingen forståelse for. Heldigvis fik jeg senere kontakt med Dansk Behandlerforbund, og det er jeg rigtig glad for. Menneskene jeg mødte, var åbne, imødekommende og interesserede i at arbejde for nogle uddannelses- og efteruddannelsesmuligheder. Og ikke mindst; de ville hjælpe mig, da jeg havde brug for hjælp! Jeg føler derfor, at det er et naturligt og vigtigt bidrag, at være aktiv i Dansk Behandlerforbund, hvorfor jeg også stolt takkede ja til at være Ildsjæl for fodplejerne.

Jeg vil deltage aktivt og positivt i Dansk Behandlerforbunds vidensforum, hvor alle, uanset uddannelse, vil blive taget godt imod af mig, for ingen har ret til at føle sig mere værd end andre! Jeg vil arbejde for gode efteruddannelses- og kursusmuligheder for fodplejerne, samt bidrage til gennemsigtighed på fodplejernes uddannelsesområde. Jeg har længe følt, at det stort set var umuligt, at gennemskue de mange uddannelsesinstitutioner, som alle synes, de er bedre end andre, og det brænder jeg for at tage fat på. Jeg synes, at vi skylder de mange uddannelsesinteresserede en ordentlig og fair oplysning, så vi kan begrænse, at så mange vælger forkert, med ofte store økonomiske og personlige omkostninger til følge. Ligeledes vil jeg arbejde for at fodplejere kan opnå tilskud af Sygesikring Danmark, og dette kan kun lade sig gøre gennem en brancheforening, som åbner op og skaber lige mulighed for fair konkurrence. Mit motto er: ”Vi kan hvad vi vil – hvis vi gider, og det gør vi."

Jacob Serup Lundsvig

"Som lægeeksamineret fysiurgisk RAB massør, brænder jeg for at højne fagligheden indenfor faget.

 Jeg er fortaler for at massage som behandling bliver anerkendt til fulde af sundhedsvæsnet og SygesikringDanmark, således at der kan henvises og gives tilskud.

 Jeg sætter en stor ære i at de artikler, behandlingsforme, teknikker jeg fremmer i mine opslag er saglige og har evidens for effekt.

 Jeg synes massage som behandlingsform har så mange facetter, hvilket er skønt, men jeg bliver samtidig så trist når jeg ser opslag og artikler proklamere at nu kan de kurere det ene eller at ”massage som behandlingsform er noget fis”. At evidensen bare springes over, og bare griber en tilfældig konklusion.

 Jeg er oprindelig uddannet ungdomspædagog i 2006, tog massør uddannelsen i 2011 og har bygget videre på min viden lige siden, bla. med medicinsk akupunktur, powermedic laser og et hav a massagekurser således at jeg her i 2020 opnåede nok viden til at blive RAB registreret massør. Jeg har drevet min egen praksis siden 2012."

Susann Vellier Hansen

"Jeg er autoriseret sygeplejerske, klinisk akupunktør og massør. Jeg er 43 år og arbejder som sygeplejerske og leder på Rigshospitalet. Jeg har min egen lille klinik hvor jeg tilbyder akupunktur, kosmetisk akupunktur og massage. Jeg brænder for faglighed og udvikling. Og vil gerne være der hvor tingene sker. En høj faglighed er vigtig for mig som fagperson og for, at jeg kan tilbyde en professionel behandling til mine klienter.

Jeg håber, at jeg som ildsjæl kan give medlemmerne af Dansk Behandlerforbund inspiration, viden samt sparring. Og forhåbentlig også selv lære noget nyt.

Jeg vil deltage aktivt i debatter samt komme med nye input indenfor massage. Faglig sparring er vigtig i mit daglige arbejde og det vil jeg selvfølgelig også bidrage med her." 

Susanne Lauridsen 

"Jeg brænder for at skabe god og faktabaseret kommunikation, internt såvel som eksternt, og håber at vi med "jahatten" kan få nedbrudt den kløft der er mellem brancheforeningerne.

Vi arbejder alle for at få de bedste klinikker, og servicere vores kunder.

Der er plads til os alle, og den tone der er lagt for dagen, skader ikke kun vores forretninger, men kunderne bliver også utrygge.

Vi skal kæmpe for at få samme/ ensartet behandlinger når vi møder de offentlige samarbejdspartnere, og det skal vi gøre med argumenter der ikke efterlader nogen tvivl, hos de enkelte sagsbehandlere.

Jeg håber at jeg med min indsats kan afhjælpe nogen af de barriere der desværre er.

Vi vil alle hellere bruge vores tid på at behandle vores kunder under ordnede forhold, og sikre at de nyuddannede får det bedst mulige guide til at komme igang." 

Brian Mosegaard

"Jeg er uddannet lærer, og jeg brænder for uddannelse i alle aspekter. Mere uddannelse, uddannelse til alle og ikke mindst kvalitet i selve uddannelserne
I Dansk Behandlerforbund har jeg særlig fokus på de uddannelseskrav der stilles til registreringsordningen RAB under Styrelsen for patientsikkerhed, samt Skats uddannelseskrav til momsfritagelse af alternativ behandling.
Skal vi i branchen for alternativ behandling tages alvorligt af det etablerede behandlingssystem og bredt i befolkningen, må vi nødvendigvis have vores uddannelsesinstitutioner for alternativ behandling akkrediteret. Dette bør, i en eller anden form, være i undervisningsministeriets regi, således at de enkelte institutioner kan søge om en fælles akkreditering. Det kunne fx være ud fra de rammekriterier, der allerede findes for private uddannelser under Undervisningsministeriet.
Noget grundlæggende i det offentlige uddannelsessystem er metodefrihed i undervisningen, og denne frihed skal naturligvis også gælde i den private uddannelsessektor. Uddannelser skal alene bedømmes af uddannelsesfagkompetente, som fx undervisningsministeriet, og ikke af andre styrelser, eller andre uden kompetencer i undervisning, set i forhold til de didaktiske og pædagogiske udfordringer, der bør og skal overvejes inden og under al undervisning. Dette vil jeg arbejde for som udnævnt uddannelsespolitisk talsmand for Dansk Behandlerforbund.

Medlemmerne af Dansk Behandlerforbund

"I Dansk Behandlerforbund er vi medlemmer, fordi vi ønsker at få indflydelse på vores fremtid. Kun ved at vi alle deltager aktivt, kan vi stå stærkt og få succes. Vi bidrager alle med viden, ligeværd og samarbejde, og vi ønsker succes for hinanden.”

Bestyrelsen i Dansk Behandlerforbund

Bestyrelsen består af Formand Mads Abel, Næstformand og Uddannelsespolitisk Ordfører Brian Mosegaard, Kassér Susan Wichmand og Sekretær Dorthe Wiedenbein.